CMF design

Color, material & finish

Nu nog een kleurtje

Bij studioMOM versterken onze CMF designers dag in dag uit de identiteit van een product. CMF staat voor Colour Material and Finish. En onze designers, met een industrial design achtergrond, hebben verstand van en visie op verschillende kleuren, materialen en bijpassende afwerkingsmethodes. Dit doen we voor mobility producten, zoals fietsen of elektrische vervoermiddelen, maar ook voor meubels, kachels of huishoudelijke apparaten.

Het startpunt is altijd de identiteit die een opdrachtgever met een product of met een productcollectie wil uitstralen. Als die helder is wordt er een trendanalyse gemaakt. Als die niet helder is maken we hem helder, samen met onze opdrachtgever. De trendanalyse schetst het landschap waarin het product moet opvallen en bevat ingrediënten die onze CMF designers kunnen meenemen in het CMF ontwerp. Bijvoorbeeld een nieuwe waterafstotende stof, of een zelfreinigende lak die in opkomst is. 

Op basis van de trendanalyse maken we een concept voor de hele productcollectie en een kleur- en materialenpalet. Dit schetst het kader voor alle ontwerpen binnen de collectie. Daarna maken we per product een paar ontwerpen, hierin stellen we  kleuren, materialen en afwerking voor en ontwerpen we ook de graphics die op een product moeten komen.

Als de opdrachtgever akkoord is maken onze CMF designers alle specificaties en final designs op voor de producent en kan het product in productie worden genomen. Eenmaal geproduceerd, controleren we de producten en verbeteren, vernieuwen we waar nodig, voor de volgende productielijn.

Wil je meer weten over onze expertise?