CMF design

Geef je product vleugels

CMF staat voor Colour, Material and Finish. Een goedgekozen CMF design geeft producten een verkoopboost. Het kan de vraag naar je product maken of breken. Veel opdrachtgevers maken graag gebruik van de kennis en kunde van onze CMF designers. Met het CMF design team denken we graag mee over je product, je collectie en je merk.

CMF designers duiken in het productieproces

Onze CMF designers zijn opgeleid als product ontwerper. Ze werken graag vanuit een visie op kleuren en hebben daadwerkelijk verstand van verschillende materialen en bijpassende afwerkingsmethodes. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe waterafstotende stoffen, milieuvriendelijke coatings of zelfreinigende lakken.

Wat wil je met je product of merk uitstralen?

Of het nu gaat om mobility producten, zoals fietsen of elektrische vervoermiddelen, of meubels, kachels en huishoudelijke apparaten. Het startpunt voor CMF design is wat je met een product of merk wilt uitstralen. Welke identiteit wil je het product, de productcollectie of het merk meegeven? Is dit nog niet helder? Dan maken we die eerst samen helder met een Identity & Strategy traject.

What's going on?

Ook brengen we voor je in kaart wat er wereldwijd speelt aan trends en ontwikkelingen. Op basis van zo’n trendanalyse bepalen we de impact op jouw product (range). Vervolgens ontwerpen we passend een kleur- en materialenpalet. Zo hebben we meteen een kader voor alle ontwerpen binnen je collectie. Als opdrachtgever krijg je feeling met de kleuren, materialen en afwerking. Daarna maken we per product een ontwerp voor kleur, materiaal finish en bijpassende graphics.

Controle op het eindresultaat

Als het product naar productie gaat, leveren onze CMF designers de final designs en alle specificaties aan. Zo weet ook de producent waar hij aan toe is. Eenmaal in productie, controleren we de producten en verbeteren, vernieuwen we waar nodig.

Meer kleur nodig?