Lotus Chair Rob Parry

Nieuw leven voor fifties design

Vorige week was het zo ver. De Lotus Fauteuil die Rob Parry (nu 94 jaar) tussen 1950 en 1952 ontwierp werd nu in geheel nieuw design overhandigd aan de grootmeester en zijn familie. Wat begon als een passie voor de iconische klassieker, de Lotus chair van Rob Parry, liep uit op een heruitgave.

Sixty Fruits koopt mid-century meubelen op, maakt ze weer helemaal als nieuw en verkoopt ze in het hogere segment. Het werk wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Rob Parry (1925) is een bekende Nederlandse ontwerper van industrieel design. Gerrit Rietveld was zijn leermeester. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de elegante lijnen en de manier waarop materialen zijn toegepast.

studioMOM tekende voor de reconstructie van de originele stoel i.s.m. Parry zelf. studioMOM ontwierp er een voetenbank bij. Ook daar is de familie en vooral Rob Parry zelf zeer content mee.

Sixty fruits levert nu nieuwe stoelen op bestelling, renoveert de originele exemplaren met door Rob Parry zelf geautoriseerde verbeteringen en is in staat om op termijn ook de nieuwe stoelen weer te refurbishen. Hoe circulair kan het worden.

Wil je meer weten over ons en onze aanpak?