Cortina Common

De ultieme stadsfiets

Rethink.

Je moet kiezen: een stevige Hollandse fiets met kratten en tassen of een lichte wendbare citybike voor effectief en plezierig afleggen van serieuze afstanden? De vraag van Cortina was: Kunnen we de functionaliteit van een transportfiets combineren met een fijn dynamisch rijgedrag. Dat blijkt te kunnen.

Design.

We ontwikkelden een superlichte stadsfiets met bijpassende accessoires.

  • Door de framegeometrie wat sportiever te maken dan gebruikelijk stuurt en rijdt de common opvallend lichtvoetig en dynamisch.
  • Voor alles wat je mee wilt nemen kun je heel eenvoudig functionele elementen toevoegen.
  • De Common voor- en achter-dragers zijn voorzien van het handige AtranVelo System waardoor je verschillende accessoires in één handbeweging kan op- en af-klikken.
  • Ons CMF team kon zich helemaal uitleven: De Cortina Common en alle accessoires zijn er in diverse uitvoeringen en kleuren, er valt voor de gebruikers dus veel te kiezen.
Change.

Cortina heeft een perfecte crossover tussen werkpaard en renpaardje in het programma. Behalve Cortina en studioMOM zijn er ook 3 vakjury’s heel enthousiast over het resultaat. We sleepten er 3 awards mee binnen en lof van vakjury’s voor het fraaie frame en de handige klick on/klick off accessoires.

 

  • Eurobike Award 2018
  • RAI: Bike of the year 2018 Uit het juryrapport: “De Cortina Common is met recht dé Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voorop de fiets als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.
  • GIO, Goed Industrieel Ontwerp: Erkenning 2018

Foto: Gelderlander, april 2019 © Rolf Hensel

Wil je meer weten over onze ontwerpen voor mobility?