Slim koffiezetapparaat

Ouderwetse kwaliteit gedoseerd per kopje

Rethink.

Veel mensen willen graag op elk moment van de dag een vers kopje koffie kunnen drinken. Dat verklaart het succes van de cup en pad systemen die in Nederland de filterkoffie voor een groot deel hebben verdrongen. Soms is de smaak goed, vaak is die niet optimaal. Daarbij creëren we een nieuwe stroom afval van cups, pods en andere ‘single serve’ verpakkingen. Douwe Egberts zag het wel zitten, een nieuwe manier van koffie zetten.

 

Design.

We ontwierpen een koffiezetapparaat dat wel het gemak biedt van één kopje tegelijk, maar ook een goede kwaliteit koffie en zo weinig mogelijk afval geeft.

  • Voor het ontwerp hebben we onderzoek gedaan naar de oude filterkoffie cultuur en de archetypische vormen samengebracht in een nieuw ontwerp.
  • Het apparaat maakt gebruik van gewone snelfiltermaling, of natuurlijk je eigen gemalen bonen.
  • Om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk aroma’s verloren gaan, wordt de opslag voor de gemalen koffie vacuüm gesloten.
  • Het doseersysteem helpt je met het exact bepalen hoeveel ‘schepjes‘ je in het duurzame filter gooit.
  • Het forse waterreservoir is goed voor 8 losse koppen koffie.
Change.

En zit er iemand te wachten op zo’n koffiezetapparaat voor snelfiltermaling? Wij denken van wel. Steeds meer mensen zoeken echte kwaliteit, no nonsense, slow en handgemaakt. We willen minder onzin en minder afval en grijpen terug op tradities om dat te realiseren.
Dit koffiezetapparaat helpt je er bij. Een ontwerp dat zo vanzelfsprekend oogt dat het voelt alsof het er altijd al is geweest. En dat dus ook nog wel even mee kan.

Wil je meer weten over onze interieur ontwerpen?