Gazelle No.1

StudioMOM tekent voor het nieuwe topmodel van Gazelle: de No1

Rethink

Gazelle en studioMOM delen de visie dat fietsmobiliteit in de stedelijke omgeving automobiliteit gaat verdringen. Wat betreft design en integratie heeft de fiets nog een flinke inhaalslag te maken ten opzichte van de auto. Niet voor niets werd de vorige No1, die alweer dateert van 2016 getekend door Giugiaro Design, het designhuis dat een sterspeler is in automotive design. Het was de eerste aanzet voor verregaande integratie van techniek en connectiviteit. Daarmee gaf Gazelle al aan dat de fiets een serieus alternatief voor de auto wordt. Er werden 50 exemplaren gebouwd en getest.

 

Design

De nieuwe No1, getekend door studioMOM vertaalt onze visie op nieuwe mobiliteit naar een seriematig geproduceerde speedpedelec. We ontwikkelden een model met typische Gazelle lijnvoering. Het super stijve aluminium frame is zo gedetailleerd, dat de lasverbindingen op minder opvallende of afgedekte plaatsen te leggen. Door onderste helft van de zadelbuis naar voren te buigen creëerden we een makkelijk toegankelijke technische ruimte voor elektronica en andere technische componenten. De dempende carbon voorvork en de 62 mm banden zorgen voor een combinatie van comfort en controle. De zithouding is naar smaak aan te passen. De klant kan uit verschillende stuurpennen kiezen.

 

Change

Het resultaat is een strak sturende comfortabele speed e-bike in Gazelle stijl. Een serieus alternatief voor de auto. De eerste exemplaren verschijnen deze maand op de weg. De Gazelle NO1 is Speed e-bike of the year en genomineerd voor een IF award.

 

 

.

Wil je meer weten over ons en onze aanpak?