Gazelle No.1

Een nieuw vlaggenschip

Rethink.

Gazelle en studioMOM delen de visie dat de fiets de auto uit de stad kan verdringen. Dat is beter voor mens, natuur en klimaat. Maar hoe verleid je automobilisten om de fiets te nemen? Misschien door het minder op een fiets te laten lijken? Daarom liet Gazelle in 2016 een serieus alternatief voor de auto ontwerpen door Giugiaro Design. Deze sterspeler in automotive design tekende een eerste versie van de No.1 die techniek en connectiviteit vergaand integreerde.

 

Design.

Voor de nieuwe N⁰1 vroeg Gazelle ons om een nieuw ontwerp te maken met dezelfde filosofie. Het moest geschikt zijn voor productie in grotere aantallen:
 

  • We zochten naar de mooiste, meest efficiënte manier om een stijf aluminium fietsframe te ontwerpen. Door de bovenbuis van het frame te splitsten vóór de zitbuis, creëerden we een stevige driehoeksconstructie.
  • We vonden een nieuwe, logische manier om de aluminium framedelen te assembleren. Lasnaden zitten op onopvallende plekken of worden bedekt door andere onderdelen.
  • Door de onderste helft van de zitbuis naar voren te buigen, creëerden we een ruimte om elektronica en andere technische onderdelen uit het zicht te plaatsen. We hebben er zo voor gezorgd dat ze ook eenvoudig toegankelijk zijn.
  • Voor meer comfort en controle kozen we voor 65 mm brede banden en een flexibele carbon voorvork.
  • De gebruiker kan zijn favoriete zithouding eenvoudig bepalen en kiezen uit 6 verschillende stuurpennen.
  • Onze CMF-designers ontwikkelden een nieuw kleurenpallet, een nieuw balhoofdmerk en nieuwe finishes en verschillende grafische details.

 

Change.

Zo creëerden we de nieuwste generatie speedpedelec in een typische Gazelle stijl die doet denken aan het rennende dier zelf. Met dit model verleidt Gazelle de automobilist om zijn auto te laten staan. Met een gemiddelde woonwerkafstand in Nederland bespaart dat zo’n 1.404 kilo CO² op jaarbasis.

  • IF Design Award 2021
  • RAI Speed E-bike of the year 2021
Wil je meer weten over ons en onze aanpak?