CargoLEV

Een stoer, betrouwbaar en geruisloos werkpaard

Dé lichte e-truck

Onze steden gaan veranderen en dat is maar goed ook. Wij zijn als studioMOM heel actief betrokken bij alle alternatieven die ontwikkeld worden voor transport in de stedelijke omgeving (The last mile)  Electrocar is al heel lang actief in het E-transport. Voordat Light Electric Vehicles een grote trend werden bouwde Mike met zijn bedrijf al bestaande elektrische voertuigen om voor speciale doeleinden: onderhoud aan plantsoenen en parken, het afleveren van pakketten of passagiersvervoer op de pier van Schiphol bijvoorbeeld. Elektrocar levert ook de service. De producten van de toeleveranciers hadden nogal wat gebreken en geleidelijk aan begon Electrocar zijn activiteit te verschuiven van repareren van kapotte voertuigen naar het op voorhand vervangen van zwakke onderdelen.
Uiteindelijk vroegen ze ons te helpen met het bouwen van een volledig nieuw voertuig waarin al hun kennis van de afgelopen jaren werd toegepast. De CargoLEV moest zo worden opgebouwd dat alle onderdelen eenvoudig te onderhouden of te vervangen zijn. Daarbij hadden we ook een imago probleem op te lossen: Wie wil er als stoere werkman/vrouw uit een stevige bestelbus stappen en in een klein veredeld golfkarretje gaan rijden.

Onze product designers ontwierpen voor de gebruikers een stoere cabine, die is opgebouwd uit onderdelen die in relatief kleine aantallen en met relatief lage investeringen kunnen worden gemaakt. De opbouw maakt het mogelijk telkens verbeteringen te blijven uitvoeren en flexibel op vragen van de gebruikers in te spelen. Alles komt samen rond het (volgens de meeste deskundigen onmogelijk) scherp gebogen aluminium profiel, dat we zo ontwierpen dat alle afdichtingen, sluitingen en ophangingen er in opgelost kunnen worden.

Ook alle andere oplossingen zijn robuust en simpel: De voorruit kan openklappen voor optimale ventilatie. Het dashboard bestaat uit ruime opbergtassen van stevig textiel die geplooid zijn om forse buizen voor de ruit-ontwaseming.  Onze inspiratie haalden we uit pantservoertuigen, hoogwerkers en oude terreinwagens. We bouwden een mock-up in de studio, waarin we alle gebruiksscenario’s konden uitproberen en waar we alle onderdelen in real life de beste plek konden geven. We wilden elke millimeter benutten om een prettige, ruime en functionele werkplek ontwerpen. Hoewel de buitenafmetingen van de cabine compacter zijn dan die van de concurrentie wil niemand dat in eerste instantie geloven. Mike heeft al vaak z’n rolmaat uit moeten lenen. Dat vinden wij leuk!

Ons werk:
Product design: concept opbouw, vormgeving en uitwerking van de cabine

Wil je meer weten over onze mobility oplossingen?