CargoLEV

Een stoer, betrouwbaar en geruisloos werkpaard

Rethink.

Electrocar levert elektrische werkvoertuigen aan gemeenten en bedrijven zoals Schiphol. Meestal mét onderhoudsservice. Steeds vaker pasten ze vooraf een aantal zwakke punten aan vóórdat een voertuig door een klant in gebruik werd genomen. Zo werden veel reparaties voorkomen. Langzaamaan daalde het besef in: konden Electrocar niet beter zelf een voertuig ontwikkelen, met daarin ingebouwd al hun expertise in duurzame mobiliteit én hun onderhoudservaring?

Beeld: Koen Verheijden, Trouw 2021

Design.

StudioMOM ontwierp het super onderhoudsvriendelijk mini voertuigje Cargolev mét een lekker ruim voelende cabine waar stoere mannen in willen rijden:

  • Om de uiterste grenzen van de voertuig Norm (NEN xxx) op te zoeken, bouwden we een houten mock-up. Daarbinnen zijn we gaan passen en meten.
  • Zo ontstond een cabine, die zó compact is en zó ruim voelt, dat niemand gelooft dat hij binnen de norm past.
  • De hele cabine ontwierpen we rondom één slim profiel. Daarmee konden we alle bevestigings- en afdelingsproblemen oplossen.
  • We ontdekten dat een ruimte voor een werkjas of lunchtrommel belangrijker is dan een fancy dashboard. Het dashboard vervingen we voor twee grote opbergtassen die om de ventilatiebuizen zijn bevestigd. Lekker simpel.
  • We zorgden ervoor dat alle onderdelen eenvoudig te bereiken én moeiteloos te vervangen zijn. Onderhoud is super eenvoudig geworden.
  • Less is more. Door de modulaire bouw kunnen vrij eenvoudig klant-specifieke varianten worden gebouwd.
  • We gaven het e-wagentje een stoere look.
Change.

De Cargolev is het slimme antwoord op vervuiling en opstoppingen in de binnensteden door ‘gewone’ bestelbusjes en vrachtwagens. Door zijn beperkte omvang en zeer lage exploitatiekosten maakt Cargolev emissieloze, last mile transport tot in de haarvaten in de stad nog aantrekkelijker.

Wil je meer weten over onze mobility oplossingen?