CargoLEV

Klein, stoer, ruim

Rethink.

Electrocar levert elektrische werkvoertuigen aan gemeenten en bedrijven zoals Schiphol. Meestal mét onderhoudsservice. Om reparaties vóór te zijn pasten ze vaak een aantal zwakke punten van het voertuig aan vóórdat het voertuig naar de klant ging. Zo ontstond het idee om zelf een voertuig te ontwikkelen. Daarin zouden ze niet alleen hun onderhoudservaring en expertise in duurzame mobiliteit kwijt kunnen. Het bood ook kansen om de cabine ruimer te maken en af te rekenen met het speelgoedautootjesimago van elektrische busjes.

 

Design.

StudioMOM ontwierp het super onderhoudsvriendelijk mini voertuigje Cargolev mét een lekker ruim voelende cabine waar stoere mannen in willen rijden:

  • Om de uiterste grenzen van de voertuig binnen de N1 Normering op te zoeken, bouwden we een houten mock-up van de cabine. Daarbinnen zijn we gaan passen en meten.
  • Zo ontstond een cabine, die zó compact is en zó ruim voelt, dat niemand gelooft dat hij binnen de norm past.
  • De hele cabine ontwierpen we rondom één slim profiel. Daarmee konden we alle bevestigings- en afdichtingsproblemen oplossen.
  • We minimaliseerden het dashboard omdat we ontdekten dat een ruimte voor een werkjas of lunchtrommel belangrijker is dan een fancy dashboard. Door alleen de hoognodige bedieningselementen op te nemen, hielden we ruimte over voor twee grote opbergtassen die om de ventilatiebuizen zijn bevestigd. Handig en simpel.
  • Omdat een Cabine ook vaak de kantine is, kan het grote voorraam open voor optimale ventilatie
  • Alle onderdelen zijn eenvoudig te bereiken én moeiteloos te vervangen.
  • Less is more. Door de modulaire bouw kunnen vrij eenvoudig klant-specifieke varianten worden gebouwd.
  • We zochten de ideale verhoudingen en vormen voor een stoer en groots voorkomen ondanks de geringe dimensies.
Change.

De Cargolev is het slimme antwoord op vervuiling en opstoppingen in de binnensteden door ‘gewone’ bestelbusjes en vrachtwagens. Door zijn beperkte omvang en zeer lage exploitatiekosten maakt Cargolev emissie loze, last mile transport tot in de haarvaten in de stad nog aantrekkelijker.

Wil je meer weten over onze mobility oplossingen?