Kembo Tentamentafel

In no time een hele examenzaal opgebouwd

Rethink.

Sportzalen bij universiteiten worden vaak een groot deel van de tijd, met name overdag, niet gebruikt. Handig en effectief dus om die faciliteiten overdag anders in te zetten, bijvoorbeeld om tentamens af te nemen. Bij Universitair sportcentrum Leiden dachten ze er ook zo over. Eén probleem: de werknemers van het USC vielen steeds vaker uit met rugklachten van het 180 keer per jaar neerzetten en weer weghalen van 1200 tentamentafels. De studenten waren ook niet echt tevreden: ze moesten hun prestatie neerzetten aan wiebelende tafeltjes met splinterende bladen.

Design.
  • De tentamentafel, die we ontwierpen is licht, stabiel, in één beweging op te klappen.
  • Samen met de afdeling ergonomie van de Leidse universiteit keken we naar de minst belastende manier om een tafel op te klappen en neer te zetten of op te bergen.
  • De ergonomische principes vertaalden we naar een slim opklapmechanisme dat het mogelijk maakt de tafel in één beweging en zonder bukken in en uit te klappen.
  • Neerzetten en weghalen van de tafels gaat daardoor ook nog eens 3-4 keer zo snel en (in tegenstelling tot de oude tafels) heel geruisloos.
  • Het opklapmechanisme is geïntegreerd in de aluminium zij-profielen waardoor de tafel in opgeklapte toestand zeer plat is en weinig opslagruimte in beslag neemt. Op de bijpassende transportkar passen 28 tafels.
  • De tafel is een stabiele en rustige plek voor studenten om zich helemaal te concentreren op hun tentamen.
Change.

Het Universitair Sportcentrum van de Universiteit Leiden heeft een oplossing die geruisloos, snel en zonder rugklachten hun sportzalen 180 keer per jaar omtovert naar een hoogwaardige tentamenlocatie. Ze maakt er al jaren naar volle tevredenheid gebruik van.

Winst: 70% minder personeelskosten, geen uitval als gevolg van fysieke klachten blije medewerkers en studenten en een hoogwaardige uitstraling.

  • GIO, Goed Industrieel Ontwerp: Erkenning 2008
Wil je meer weten over onze designers?