De Cortina Common

De ultieme stadsfiets

Waar gaat het nu echt om?

studioMOM maakte dit ontwerp speciaal voor fietsers die graag licht en sportief willen fietsen en regelmatig bagage meenemen. De vraag van Cortina was: kunnen we de functionaliteit van een transportfiets combineren met een fijn dynamisch rijgedrag. Dat blijkt te kunnen.

We ontwikkelden een superlichte stadsfiets waarop je heel eenvoudig passende Cortina-accessoires kunt plaatsen. De Common voor- en achter-dragers zijn voorzien van het handige AtranVelo System waardoor je de accessoires in één handbeweging kan op- en af-klikken. Er zijn draagmanden, kratten, dubbele fietstassen en meer. Ons CMF team kon zich helemaal uitleven: De Cortina Common is er in veel uitvoeringen en kleuren, er valt voor de gebruikers dus veel te kiezen.

Behalve Cortina en studioMOM zijn er ook 3 vakjury’s heel enthousiast over het resultaat. We sleepten er 3 awards mee binnen

Ons werk:
Product design: Ontwerp van Frame, dragers, banden, handvatten en accessoires.
CMF design: Kleurpalet, materiaalselectie, textuur van grips en banden.

Awards:
EUROBIKE innovation award: De jury prees vooral het fraaie frame en het bijzondere AVS-kliksysteem.

GIO: Erkenning Goed Industrieel Ontwerp

Fiets van het jaar 2019

Uit het juryrapport: “De Cortina Common is met recht dé Fiets van het Jaar. Een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand die op zeer eenvoudige wijze zowel voorop de fiets als op de bagagedrager gemonteerd kan worden. En misschien nog wel het belangrijkste van alles, deze fiets biedt no-nonsense fietsplezier.

Wil je meer weten over onze ontwerpen voor mobility?