Douwe Egberts

De duurzame 1 kops koffiezetter

Ouderwetse kwaliteit in één kopje

Douwe Egberts kwam bij ons met het geniale plan om een apparaat te ontwerpen die wel het gemak van één kopje tegelijk biedt, maar ook een goede kwaliteit koffie en zo min mogelijk afval. Het maakt gebruik van gewone snelfiltermaling, of natuurlijk je eigen gemalen bonen. 

Een koffiezetter die op het moment dat jij dat wil een vers kopje koffie maakt. Die ook nog eens proeft alsof hij net met de hand is gezet, door oma zelf. En naast de smaak is het het meest belangrijk dat dit kan met een minimale hoeveelheid aan afval.

Voor het ontwerp hebben onze 3D-ontwerpers onderzoek gedaan naar de oude filterkoffie cultuur en de archetypische vormen. De uitkomsten van onze research hebben we samengebracht in een nieuw ontwerp. Een ontwerp dat zo vanzelfsprekend oogt dat het voelt alsof het er altijd al is geweest. En dat dus ook nog wel even mee kan. Duurzaamheid, in een wereld vol met weggooi consumptie, daar houden wij van.

En zit er iemand te wachten op zo’n koffiezetapparaat voor snelfiltermaling? Wij denken van wel. Steeds meer mensen zoeken echte kwaliteit, no nonsense, slow en handgemaakt. We willen minder onzin en minder afval en grijpen terug op tradities om dat te realiseren.

 

Wil je meer weten over onze interieur ontwerpen?