Rob Parry reinvented

De Lotus Chair 2.0

Vintage met het comfort van nu

Wij van studioMOM fantaseren vaak over producten die we willen ontwerpen. En voor al die ideeën heb je niet altijd een opdrachtgever. De fascinatie voor de ontwerpen van Rob Parry uit de jaren zestig liet ons niet los. We zijn daarom in ons netwerk gaan kijken of we iets met de wereldwijd bekende ontwerpen van de nu 94-jarige Rob Parry konden gaan doen. En al snel kwamen we bij Stichting Sixty Fruits uit, die mid-century meubelen opkoopt, ze weer helemaal als nieuw maakt en in het hogere segment verkoopt. Wat we helemaal leuk vinden is dat dit een stichting is die gerund wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat ze helemaal past bij het circulaire gedachtengoed.

We hebben samen met Sixty fruits Rob Parry, de ontwerper van de Lotus chair, bezocht met de vraag of we de Lotus Chair weer opnieuw mochten gaan maken. Lieten een geactualiseerde versie zien van het originele ontwerp. Vertaalden de maten en verhoudingen naar de ergonomische eisen van nu (grotere en ook zwaardere mensen) en kregen toestemming van de meester om een prototype te bouwen.

Het herontwerp van de Parry Lotus Chair

Sixty Fruits had al een aantal originele exemplaren gekocht en voor klanten gerestaureerd. Daardoor is er bij studioMOM en Sixty  Fruits ook kennis van de mechanische kwetsbare punten, die ze met de technieken van nu beter kunnen oplossen dan destijds mogelijk was. De product designers van studioMOM tekenden het ontwerp voor de reconstructie van de originele stoel samen met Parry zelf. En onze CMF-designers maakten het ontwerp voor de verschillende kleuren- en materiaalsamenstellingen van houtsoorten, metaalkleuren en stoffering. Hiervoor werd een uitgebreide kleuren en materiaalstudie gedaan over de meubels in de jaren zestig en de wensen van nu. Een nieuw kleur- en materialenpalet was geboren, in samenwerking met o.a. Kvadrat (stoffen) en Tiger (finishes). Veel denkwerk, omdat je de fauteuil zelf kunt samenstellen en elke mogelijke combinatie moet mooi passen.

Als bonus ontwierp studioMOM er een voetenbank bij. Ook daar is de Familie en vooral Rob Parry zelf zeer content mee. Ook hebben onze designers de huisstijl voor de Parry Originals lijn vormgegeven. Sixty fruits levert nu nieuwe stoelen op bestelling, renoveert de originele exemplaren met door Rob Parry zelf geautoriseerde verbeteringen en is in staat om op termijn ook de nieuwe stoelen weer te refurbishen. Hoe circulair kan het worden.

Wil je meer weten over ons en onze aanpak?