Mars Holwerda

Founder en designer

Mars Holwerda studeerde in 1991 af aan de Design Academy te Eindhoven.

De eerste 10 jaar (Van 1991 tot 2002) werkte hij als productontwerper bij diverse grote bureaus. Eerst bij TNO Industrie, waar hij betrokken raakte bij het ECO-design project, vervolgens bij Indes en WeLL Design waar hij als senior designer commercieel werk deed voor grote klanten. Hij specialiseerde zich naast product design in de ontwikkeling van tools voor strategische keuzes op het gebied van de ‘zachtere’ producteigenschappen. Hij richtte in 2002 studioMOM op, om design en duurzaamheid te combineren; zijn creativiteit in te zetten voor echte uitdagingen als duurzaam transport en lokale productie. Hij zet zich in voor de transitie naar een circulaire economie en is geïnspireerd door Cradle to Cradle, Biomimicry.

Mars is een analyticus en zoekt op complexe vragen altijd een onverwacht logisch antwoord. Zijn werk is bekroond met meer dan 20 design awards.

Mars heeft gewerkt voor o.a. Ahold, Auping, Batavus, Banksys, Bruynzeel Keukens, Bosch & Siemens, Chanel, Cortina, Douwe Egberts, Heineken, Inventum, Kembo, Maxi Cosi, Nefit, Nedap, Oranjeboom, Philips, Sennheiser, Tiger Products, Unilever, VNU en Widget.

Wil je meer weten over onze studio?