Hovicon sausdispenser

Een oplossing die verspilling tegen gaat

Hovicon sausdispenser

Iedereen die weleens in een snackbar komt kent ze: potten saus met een pomp op de plek waar eerst de deksel zat. Een simpel en doeltreffend apparaat. Er is alleen één probleem. Vaak wordt zo'n 15-30% weggegooid, omdat er onderin de dispenser altijd een flinke laag overblijft. 

Toen Hovicon bij ons kwam met de vraag of wij deze saus dispenser wilden ontwerpen hebben we al onze design thinking en problem solving ervaring in het product design proces gestopt. De oplossing is even eenvoudig als doeltreffend. We ontwierpen een buitenkant waarin je de pot op z'n kop in kunt zetten. Zo pomp je hem aan de onderkant helemaal leeg. De body van de dispenser bestaat uit hoogwaardig geanodiseerd aluminium. Het onderdeel is te variëren in lengte voor grotere of kleinere volumes, zodat je ook op de toekomst voorbereid bent. De kunststof onderdelen die daaraan zijn toegevoegd zijn eenvoudig te demonteren en te reinigen.

Dit is een product die we met trots onder de noemer 'design for disassembly' kunnen hangen. Het product is eenvoudig te repareren, De gebruikte materialen zijn goed te scheiden en alle gebruikte materialen zijn goed te recyclen. Bijna alle onderdelen en het eindproduct zijn MADE IN HOLLAND.

 

Wil je meer weten over onze innovatieve oplossingen?