E-tree

Schoonheid tegen landschapsvervuiling

Rethink.

StudioMOM gelooft in elektrisch rijden. Samen met de gemeente Arnhem, stichting E-laad en Lliander streven we naar steeds meer laadpunten. Maar zo verschijnen er naast lantarenpalen en prullenbakken steeds meer publieke goederen in het straatbeeld die schreeuwen om aandacht en onderhoud. Kan dat niet beter? Ja.

Design.

We ontwierpen een herkenbare laadpaal die meerdere functies in zich verenigt. Herkenbaar maar toch bescheiden: de E-Tree.

  • De nieuwe laadpaal kan meerdere functies die op een plek nodig zijn vervullen. Zo kan er bijvoorbeeld een module ‘straatverlichting’, ‘fietslaadpunt’ of ‘afvalbak’ geïntegreerd worden.
  • Eén paal heeft 2 laadpunten. Zo beperkten we het aantal elementen tot een minimum.
  • De verschillende modules zijn eenvoudig en snel uit te wisselen. Zo kan er snel een functie gewijzigd worden en is onderhoud eenvoudig uit te voeren.
  • Het ontwerp kan tegen een stootje en is veilig in alle omstandigheden.
  • Alle onderdelen van de E-Tree zijn eenvoudig te demonteren. De gebruikte materialen zijn optimaal afgestemd op de technische levensduur van de onderdelen. De E-Tree en zijn onderdelen zijn eenvoudig te recyclen.
  • De werking van de E-Tree is eenvoudig: zien is begrijpen.
Change.

De E-Tree houdt de stad van de toekomst schoon & helder. Naast een betere luchtkwaliteit zorgt de E-Tree voor een rustiger straatbeeld en kan hij meebewegen met een immer veranderende omgeving.

Meer weten over onze mobility oplossingen?