Eerste pilot City Parasite is een feit

Aan de slag in de Lindestraat

Afgelopen weekend werd de eerste pilot gedraaid voor City Parasite, een project waarin we samen met Save Plastics, een toolbox hebben ontworpen voor spontane, ruimtelijke verandering en vergroening in de stad. “Legostenen voor volwassenen” noemt Bram Peters, onze samenwerkingspartner en eigenaar van Save Plastics, de bouwelementen gemaakt van lastig te recyclen kunststof.

In de Lindestraat in Zwolle gingen buurtbewoners aan de slag om samen te bouwen aan een nieuwe ontmoetingsplek die de biodiversiteit in hun straat verbetert: “Super leuk om dit met de buurt te doen. Je ziet meteen dat de straat opleeft en dat iedereen enthousiast wordt. Zelfs in de regen.’’

De reacties waren positief en laten zien dat het project een verbindende werking heeft voor de buurtbewoners. Het resultaat is een groen geheel, veel beter dan, zoals een buurtbewoner het noemde ‘’de betonnen bende’’ die het was.

In december worden er meer elementen in de Lindestraat geplaatst en zal er ook een pilot worden gedaan in de SallandsWeide in Assendorp. Adriaan Mosterman, vertegenwoordiger van de gemeente, is positief: “Het is heel leuk om te zien. Je krijgt hiermee bewoners bij elkaar rondom vergroening. Daar word ik blij van”. 

Wil je meer weten over ons en onze aanpak?