Auping Cleopatra

De klassieker vertaald naar nu

Een klassieker met modern design

Zo’n bijzondere opdracht krijg je niet vaak. Het is een hele eer gevraagd worden door de Koninklijke Auping om het jubileum bed te ontwerpen ter ere van het 120 jarig bestaan. De Cleopatra II is ontworpen in de geest van Dick Cordemeijer, die tekende voor de oerversie van 1953. Ook de nieuwe Cleopatra is helder van lijn, licht maar degelijk en op een sierlijke manier no nonsense.

Onze product designers maakten het bed langer, breder en forser dan zijn voorganger om aan alle eisen die anno nu aan een bed gesteld worden te voldoen. Een subtiele lijn op de flank herinnert aan de oorspronkelijke dimensies van het bed.

 

Ons werk:
Product design: vormgeving van het bed, het aluminium frame en de houten einddelen
CMF: Keuze van de mat metallic finishes voor het aluminium frame en een mooie reeks hout-fineren voor de hoofd en voeteneinden.

 

Awards:
GIO: Erkenning goed industrieel ontwerp
GIO special award
Special award voor originaliteit

De jury naam een origineel standpunt door deze remake een onderscheiding te geven in de categorie originaliteit. Zij prees vooral de slimme constructie van het bed, die heel eenvoudig en doeltreffend is en, hoewel totaal anders, wel in de geest is van het origineel.

 

Wil je meer weten over onze interieurontwerpen?