Inventum Café Invento

Het stijlvolle alternatief

Rethink.

In de tijd dat koffiepadmachines als plastic paddenstoelen uit de grond kwamen, vroeg Inventum ons om een nieuwe koffiepadmachine te ontwerpen. Het ontwerp moest ook een ook hun merkidentiteit een boost geven. Inventum wilde graag opvallen tussen de andere merken en duidelijke gebruiksvoordelen bieden.

Design.

 

We ontwierpen een apparaat met een dwarse positionering en een duidelijke signatuur:

  • We ontwierpen een ‘wand’ met een uitneembaar waterreservoir. Zo werd de machine compact, gebruiksvriendelijk en onderscheidend.
  • Door het apparaat zo te ontwerpen neemt de Café invento minder bruikbare ruimte op het aanrecht in beslag. Een duidelijk voordeel.
  • In het project werkten we samen met Corus, de staalproducent die Protact ontwikkelde: staal met polymeer coating. Dit materiaal heeft een hoogwaardige uitstraling, is vuilafstotend, kras- en corrosiebestendig en ongevoelig voor vingerafdrukken. Nog een duidelijk voordeel.
  • In het apparaat kunnen alle typen pads worden gebruikt. Wie wil dat niet?
  • De sterkte van de koffie is ook nog eens regelbaar. Tel uit je winst.
Change.

Met de Café invento tilde studioMOM samen met Inventum de pad-koffie naar een hoger plan. Alle kwaliteit wordt uit de koffie gehaald door een apparaat dat zichtbaar anders is door een superieure detaillering en hoogwaardige afwerking. Door een slimme productarchitectuur is het apparaat bovendien ruimtebesparend en ergonomisch.

  • GIO, Goed Industrieel Ontwerp: Erkenning 2009
Zin gekregen in koffie?