E-tree laadpaal

Simpel van ontwerp, geschikt voor meerdere toepassingen

Een duurzame en slimme laadpaal

Met de gemeente Arnhem, stichting E-laad en Liander hebben onze strategen en designers nagedacht over de toekomst van mobiliteit, maar met name over de ontwikkeling van een duurzame en slimme laadpaal. Bij studioMOM is mobility een belangrijke peiler. En gelukkig beweegt de wereld langzaam maar zeker naar een duurzamere manier om mensen van A naar B te kunnen verplaatsen. Voor deze opdracht stonden een aantal vraagstukken centraal. Bijvoorbeeld de omgang met de noodzaak van veel nieuwe laadpunten in de openbare ruimte. We krijgen namelijk steeds meer producten in het straatbeeld die schreeuwen om aandacht en die ook stuk voor stuk onderhoudsgevoelig zijn. 

Onze product designers ontwierpen daarom een herkenbare laadpaal, de E-Tree, die heel simpel werkt en de omgeving minimaal aantast. In het ontwerp maakten we de E-tree bescheiden genoeg om niet te storen tussen alle andere elementen in de openbare ruimte, en toch herkenbaar. Het product is zo ontworpen, dat alle functies die op die plek nodig zijn kunnen worden geïntegreerd in één paal. Zo kan er bijvoorbeeld straatverlichting, een fietslaadpunt of een afvalbak ingebouwd worden. Eén paal herbergt 2 laadpunten. Zo wordt het aantal elementen tot een minimum beperkt.

De verschillende modules zijn eenvoudig en snel uit te wisselen. Dat zorgt ervoor dat de E-Tree met de ontwikkelingen in de stad mee beweegt en dat het onderhoud heel eenvoudig is. In ons ontwerp hielden onze product designers uiteraard rekening met de veiligheidseisen in alle weersomstandigheden en met een vandalisme gevoelige omgeving. Voor de E-tree zijn materialen gebruikt die eenvoudig te scheiden en te recyclen zijn en die optimaal zijn afgestemd op de technische levensduur van het product.

En hoe hij werkt? Zien is begrijpen.

Meer weten over onze mobility oplossingen?