Gazelle

Gazelle produceert al sinds 1892 fietsen. Sinds 2016 denkt studioMOM intensief mee over hoe zij hun design slimmer en innovatiever kunnen maken. We bedachten samen met Gazelle hun nieuwe product identiteit en op basis hiervan bouwden we samen de nieuwe conceptcollectie op. 

Ook hebben onze product designers verschillende fietsen ontworpen. En hebben onze CMF designers nagedacht over de juiste kleur, materiaal en afwerking voor onderstaande fietsen. Op basis van onze trendanalyse stelden we een kleurpalet samen die past bij de identiteit en de collectie fietsen. En uiteraard bepaalden we per fiets de identiteit.

PuurNL

Voor de PuurNL legden onze CMF (Color, Material & Finish) designers de nadruk op de zuivere vorm. We accentueerden het buizenframe met stoere kleuren en adviseerden een nieuwe grijze brede band. Wat spectaculair is aan het CMF ontwerp voor deze fiets is de witte transportdrager voorop de fiets. Verder hebben onze ontwerpers een fundamentele vormentaal en kleurvariatie laten zien, gebaseerd op de trends in de auto-industrie. In het CMF ontwerp hebben we de fiets zo ontworpen dat de vorm in alle onderdelen benadrukt wordt. Subtiel, zuiver en stoer.

Esprit

Voor de Esprit lijn van Gazelle hebben de CMF designers bij studioMOM de nadruk gelegd op de robuuste uitstraling. Ook hebben we hier in onze kleurselectie rekening mee gehouden. In de bestickering en graphics hebben we het stoere karakter van de fiets geaccentueerd. Onze inspiratie voor het hele palet haalden we uit de vintage jaren 70 fietsen.

 

 

 

Chamonix

Met de Chamonix tilt Gazelle trekking naar een hoger niveau. In het CMF ontwerp hebben onze designers zich laten inspireren door de trends in het sportief en comfortabel fietsen. We hebben gekozen voor zwarte velgen in combinatie met matte lakkleuren. De duurzame onderdelen zijn met zorg uitgezocht en zorgen ervoor dat je zorgeloos vele kilometers kunt maken. 
 

Ms Grace LTD

Deze transportfiets doet haar naam eer aan: Miss Grace. Vrouwelijk en stoer tegelijk laat dit model met brede banden zich aangenaam licht besturen. Miss Grace verleidt je met verschillende stylings en extra accessoires, zoals een lichtgewicht achterdrager en een rieten mand.

Meer fietsontwerpen bekijken?