In elke stad zie je ze fietsen

Sinds 2006 is Cortina van een B merk in de marge uitgegroeid naar één van de top drie A merken in Nederland, wanneer het om stadsfietsen gaat. Het Merk is 20 keer zo groot geworden in een markt die in diezelfde periode nog met 30% afnam. Al meer dan 10 jaar ontwerpt studioMOM verschillende fietsen voor en samen met Cortina. 

De Cortina-fietscollectie wordt net als een modecollectie continu geüpdate. Alle designs zijn geïnspireerd op de laatste mode- en fashiontrends. Zo sluiten alle fietsmodellen perfect aan bij de actualiteit. Dit zie je terug in het kleurgebruik, maar ook in de mooie details die de Cortinafietsen hun eigen identiteit geven. Waarom we hier zoveel aandacht aan besteden? Een fiets heb je - net als je telefoon en je tas - elke dag bij je. Hij wordt intensief gebruikt en moet vanzelfsprekend solide en veilig zijn. Maar ook heel mooi, vinden wij. Want het is toch heerlijk als je elke dag weer blij wordt als je de fiets van je dromen tevoorschijn mag halen?

Cortina Speed, stijlvol en sportief naar je werk

Als je comfortabel en snel naar je werk wilt fietsen, dan zoek je een hoogwaardig lichtgewicht fiets afgemonteerd met de beste onderdelen en het liefst nog mooi afgewerkt ook. Maar moet zo’n sportieve fiets ook altijd gestyled zijn als een sportief windjack? Wij vinden van niet.
Voor Cortina tekenden onze industrieel designers en onze CMF designers de Speed: een sportieve fiets met een stijlvolle twist. In ons ontwerp hielden we de uitstraling eenvoudig, met een bijzonder mooi gedetailleerd licht frame, afgemonteerd met de beste onderdelen. Voorzien van details die een maatpak niet misstaan: een stijlvolle krijtstreep, de vederlichte Curana spatborden, subtiele labels en stevige geanodiseerde accenten. De speed laat zien dat sportief en stijlvol prima samengaan. Geen wonder dat deze is genomineerd voor de fiets van het jaar 2012.

Cortina U5, waarom nog de auto pakken?

Met Cortina kwamen wij erachter dat er nog één fiets niet mocht ontbreken aan de stadsfietsen collectie. Een fiets waar je makkelijk ook de wat zwaardere bagage op kan vervoeren. Dit werd de U5 transportfiets. Wij hebben deze fiets from scratch ontworpen. En hebben in het 3D-design rekening gehouden met het archetype van de traditionele transportfiets. Die hebben we dan ook behouden, maar nu uitgevoerd in zeshoekige en druppelvormige buizen. De voordrager is smaller dan bij de voorganger. Hierdoor is het parkeren van de fiets in de stalling een stuk eenvoudiger geworden. De detaillering is verfijnder, de afwerking verbeterd en de afmontage luxer. In het CMF-design hebben we ervoor gekozen om het kleurgebruik wat ingetogen te houden. Dit brengt het stoere karakter van de Cortina U5 transportfiets nog meer naar voren.

Cortina Chrono, comfortabel en contrastrijk

Voor Cortina hebben we de Cortina Chrono ontworpen. Een stijlvolle stadsfiets met vintage details. Eerst maakten we het 3D-ontwerp. Typerend voor dit ontwerp zijn de oversized banden die comfortabel rijden en een stevig contrast vormen met het slanke stalen frame. In het CMF-design hebben we gekozen voor gekleurde metallic lakken die glanzend zijn afgewerkt. Voor de luxe uitvoeringen hebben we deze wat extra glans gegeven door de vorken en dragers te laten polijsten. Door de kleuren die gebruikt worden en de product details krijgt de fiets een vintage karakter. Deze fiets valt juist in zijn genuanceerde ontwerp subtiel op in de stad.

Cortina Olev

Onze industrial designers vonden hun inspiratie voor het ontwerp van de Olev in de geliefde vintage mixed frames uit de jaren 70. De frames zijn mooi slank en de fiets dient de gemakken van nu, zoals een nexus 7 naaf en rollerbrakes. Onze CMF designers hebben in het kleur- en afwerkingsontwerp gekozen voor een aanspuiting in diep gekleurde metallic lakken en vele verchroomde onderdelen. De unieke voordrager draagt bij aan het bijzondere karakter van deze stijlvolle stadsfiets. Wat een beauty!

Cortina Urban, het beste van twee werelden

De Urban Human Powered Vehicle is een rechttoe rechtaan gebruiksfiets en verenigt het beste van twee werelden: een lichte comfortabele stadsfiets en een stoer praktisch werkpaard.

Onze industrial designers schetsten in hun ontwerp het oersterke, lichte frame, de achterdrager en de multifunctionele voordrager. Die voordrager is geschikt voor bijna elke fietstas, mand of laptoptas, maar zit niet in de weg bij het stallen. De CMF designers van studioMOM hebben gekozen voor minimale product graphics en een opvallende frametag, die samen het karakter van de fiets onderstrepen. We ontwierpen ook een serie bijpassende tassen.

Meer weten over onze mobility designs?